Mus- og rottebesøk i vinter?

27/10/2023

I Norge er det vanlig å oppleve problemer med mus og rotter, spesielt i vinterhalvåret når de søker etter varme steder å bo. Disse smågnagerne er ikke glad i kulden, så de gjør alt de kan for å finne seg en koselig og varm plass inne i husene våre. Dessverre kan de forårsake betydelig skade og være en stor plage.
Visste du at?

En rotte kan faktisk komme seg gjennom en åpning på ca 12 mm, mens en mus trenger så lite som 6-7 mm åpning. 


Tiltak for å forhindre

Det er flere tiltak du kan gjøre for å unngå besøk av uønskede smågnagere. For det første er det viktig å sørge for at de ikke klarer å komme seg inn i hjemmet ditt. Dette kan gjøres ved å tette eventuelle hull og sprekker i veggene, gulvet og taket. Du kan også installere gnagerbeskyttelse rundt rørene og ventilasjonssystemet for å hindre dem i å komme inn. Materialer som metallnetting, hønsenetting og stålull kan være effektive for å hindre dem i å komme seg inn.

I tillegg er det viktig å holde hjemmet ditt rent og ryddig. Mus og rotter tiltrekkes av matrester og søppel, så sørg for å oppbevare maten i tette beholdere og rydd opp søppel regelmessig. Det kan også være lurt å fjerne eventuelle gjemmesteder som kan tiltrekke seg smågnagere, for eksempel gamle møbler eller hauger med trevirke.

Bredal Takst er opptatt av å sikre at hjemmet ditt er trygt og fritt for skadedyr. Vi ønsker å hjelpe deg med å kartlegge alle potensielle innganger for mus og rotter. Vårt erfarne team vil grundig undersøke bygningen din, inkludert vegger, tak, gulv og andre områder hvor disse skadedyrene kan komme inn. Vi tilbyr også skadetakst, slik at du kan få en grundig vurdering av eventuelle skader som allerede har oppstått. Vårt mål er å skape et trygt og skadedyrfritt miljø for deg og din familie. Ta kontakt med oss for å avtale en inspeksjon!Har du problemer med mus og eller rotter?

 Ikke nøl med å ta kontakt